Verjaardag In Venlo | deel 2: Kamer Met Uitzicht

00_verjaardag_venlo_hotel_01092018_7

1 - 2 september

Hotel Venlo


U heeft een economy kamer geboekt
, zei het receptiejongetje.
Met zo'n geringschattende nadruk op economy.
Ja! antwoordden wij blijmoedig. Want er is helemaal niks mis met het meest simpele kamertype als je er maar één nachtje in hoeft te slapen. En nee, we hoefden geen upgreet - lekker puh. De Nieuwe Zuinigheid, ingegeven door de woonwensen voor het nieuwe huis, bevalt uitstekend en het ontspullen voeren we ook door in onze levensstijl. De minimalistische kijk op het leven inspireert.
Oké, ik sla er wel eens een tikje in door (zo nam ik laatst een meter of drie gratis inpakpapier mee bij het Kruitvat), maar dat compenseer ik dan weer met een onverantwoorde uitgaaf om het evenwicht terug te brengen.

Maar minimalistisch aperitieven (of nog erger: de aperol overslaan), dat doen we natuurlijk niet en precies daarmee ging ik nu wel erg de fout in. Ik dacht werkelijk dat er een vergissing in het spel was toen we zeventien (17!) euro moesten afrekenen voor twee Spritzeltjes.
Sjezus, we gaan straks niet naar het restaurant hoor, zei ik geschrokken tegen Lief J., we nemen wel bitterballen in de bar.

De kamer

Prima toch?!

Zelfje in de lift

Culinair

Dit zijn dus die Spritzeltjes van zeventien euro. We hebben wel eens visueel aantrekkelijkere gehad.
Daarna toch maar een burger in het restaurant, want bitterballen in de bar voelden echt erg armoedig. Het minimalistische streven moet wel leuk blijven.
De volgende ochtend was het al net warm genoeg om zalig buiten te ontbijten. En wat was dat ontbijt voortreffelijk. Onder de noemer van Ontbijt XL werden uitgebreide assortimenten prachtig voedsel gepresenteerd. Werkelijk niets ontbrak op de buffetten en we mochten ook nog eens tot twaalf uur blijven zitten.

De Spiegelzelfjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.